Bepalingsmethode energielabel woning

Voor het bepalen van het energielabel wordt gebruik gemaakt van de bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen NTA 8800, de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500-W en de ISSO publicatie 82.1. Onder andere de volgende kenmerken zijn van belang.

  • gegevens met betrekking tot de algemene gebouwkenmerken, waaronder gebruiksfunctie, bouwjaar, gebruiksoppervlakte in m2 en het woningtype;
  • gegevens met betrekking tot de aanwezige isolatie (beglazing, gevel, dak, vloer, deur), -type, -dikte en oppervlakte;
  • gegevens met betrekking tot de aanwezige installaties, waaronder type verwarmingstoestel, tapwatertoestel, koelsysteem, ventilatiesysteem, zonneboiler, zonne-energie;
  • gegevens met betrekking tot de berekende indicatoren van de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik, het aandeel hernieuwbare energie in het geval van een woning of woongebouw de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte en, in het geval van een utiliteitsgebouw, de energiebehoefte.

Een gedetailleerd overzicht van de gegevens die van een woning opgenomen worden vindt u in het ‘Opnameformulier NTA 8800 methode 2020’ van ISSO.