Energielabel: Hulp op afstand, hulp aan huis en volledige machtiging

De aanvraag van een energielabel is niet altijd en niet voor iedereen eenvoudig of mogelijk. Daarom biedt BEM ‘Hulp op afstand’ via internet, en ‘Hulp aan huis’ en de machtiging waarbij BEM bij de woning langskomt.

‘Hulp op afstand’ gebeurt via internet door gebruik te maken van een klein softwareprogramma op uw computer of een app op uw tablet of smartphone. BEM kan u dan via een zogenaamd extern bureaublad via internet helpen alle stappen van de energielabel-aanvraag te doorlopen, waarbij u ter plaatse het eventuele bewijs verzamelt. Uiteraard hebben we dan wel tegelijkertijd telefonisch contact voor overleg en uitleg.

‘Hulp aan huis’ is een bezoek aan de woning, waarbij we samen ter plaatse de stappen van de energielabel-aanvraag doorlopen en het eventuele bewijs verzamelen. Vooralsnog biedt BEM ‘hulp aan huis’ alleen nog aan in de gemeente Lansingerland, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

Daarnaast is het mogelijk BEM via DigiD een machtiging te verstrekken voor de volledige energielabel-aanvraag. Eigenlijk is dan het enige dat BEM nodig heeft, de sleutel van de woning. De aanvraag inclusief verzamelen van bewijsmateriaal gebeurt ter plekke in de woning, zonder dat u daarbij hoeft te zijn. Vooralsnog biedt BEM deze hulp alleen nog aan in de gemeente Lansingerland, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

In alle gevallen is het van belang dat u beschikt over uw DigiD-gegevens om te kunnen inloggen op de nationale energielabel-website of de machtigingswebsite van DigiD.

Tarieven

‘Hulp op afstand’  € 70,- inclusief BTW
‘Hulp aan huis’ en Machtiging  € 75,- inclusief BTW